vineri, 16 iulie 2010

Precizari rezolvare cereri de recalculare pensii

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Comitetul Director
Adresa: Bucuresti, str. Bogota, nr.6, Sector 1, cod postal 013642,
E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de Site: http://sindicatulcmd.blogspot.com Telefon fix : 0216683467, Mobil : 0725562223, Fax : 0318177371

Nr. 32/08.07.2010


Catre,
FILIALELE SCMD

In atentia: Birourilor Executive
Subiect: Demersurile SCMD pentru rezolvarea celor aproximativ 15.000 de
cereri de recalculare a pensiilor militare, adresate de rezervisti catre
MApN si neonorate inca de catre aceasta institutie

Va rugam ca pana la data de 20.07.2010 sa identificati in cadrul filialei pe care o conduceti care sunt cadrele militare in rezerva care au depus la M.Ap.N., pentru Directia Financiar Contabila (Sectia Pensii Militare) CERERILE (+documentatia aferenta) in vederea recalcularii pensiei, in temeiul art. 9 alin. (5) din Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si in conformitate cu prevederile Legii nr. 90/2007, si sa expediati catre Secretariatul SCMD un tabel centralizator, care sa contina:

1. Nr. crt.
2. Gradul, numele, prenumele
3. C.N.P
4. Domiciliul (adresa de corespondenta)
5. Nr. dosar pensie
6. Data si nr. cererii depuse prin care s-a solicitat recalcularea in temeiul Legii 90/2007
7. Observatii (daca, eventual, s-a primit vreun raspuns de la MApN)
8. Semnatura membrului de sindicat

Tabelul va fi certificat de catre presedinte (inlocuitor), sub semnatura si cu stampila filialei. Va solicitam acest demers in vederea sesizarii MApN, in conformitate cu prevederile legale in vigoare si, ulterior, a declansarii actiunii in justitie.

Alte precizari:
1. In tabel se vor trece numai membrii sindicatului din filiala dumneavostra care indeplinesc toate conditiile prevazute in Statut. Prin semnatura pe care o puneti pe tabelul de la filiala dumneavostra va asumati raspunderea pentru exactitatea / corectitudinea datelor inscrise. Acestea vor fi anexe la cererea de chemare in judecata, in cazul in care atitudinea M.Ap.N. fata de solicitarea noastra o va impune.
2. In situatia in care un rezervist doreste sa fie trecut in tabel si nu este inscris in SCMD, atunci acesta trebuie MAI INTAI sa indeplineasca conditiile legale pentru a fi membru cu drepturi depline al SCMD - cerere de INSCRIERE + plata cotizatiei, pentru simplul fapt ca de rezultatul procesului in instanta vor beneficia doar membrii de sindicat; in conformitate cu prevederile art. 28 din Legea Sindicatelor nr. 54 din 24 ianuarie 2003, SCMD are dreptul de a intreprinde ORICE ACTIUNE PREVAZUTA DE LEGE, INCLUSIV ACTIUNI IN JUSTITIE numai pentru membrii sai).

Honor et Patria! Vae victis!